Je bekijkt nu Rhinopneumonie

Rhinopneumonie

Zoals u misschien wel heeft gehoord, zijn er recent weer uitbraken geweest van de neurologische vorm van Rhinopneumonie. Dit wordt veroorzaakt door het equine herpes virus. Het virus kan luchtwegproblemen en abortus veroorzaken.

Lees hier meer over deze besmettelijke ziekte.

Wat kan ik doen om mijn paard te beschermen?

Vaccinatie en een goed stalmanagement spelen een essentiƫle rol. Door uw paarden regelmatig te vaccineren behouden ze een goede weerstand tegen het virus. Gevaccineerde paarden zijn beter beschermd tegen luchtwegproblemen en abortus. Daarnaast zullen gevaccineerde paarden ook veel minder besmettelijk zijn voor andere paarden. Vaccineren werkt het best, als de hele stal wordt gevaccineerd.

Vanaf de leeftijd van vijf tot zes maanden kan er worden gevaccineerd. De basisvaccinatie bestaat uit twee entingen, met ongeveer een maand ertussen. Daarna moet er iedere zes maanden een herhalingsvaccinatie worden gegeven. Voor drachtige merries raden we aan om op vijf, zeven en negen maanden dracht te vaccineren, om het risico op abortus nog verder te verkleinen.

Indien u verder nog vragen heeft over Rhinopneumonie of vaccinaties hiertegen horen wij dit graag! Hiervoor zijn wij bereikbaar van maandag t/m vrijdag tussen 8:00-17:30 uur, op 0165-559368.