Je bekijkt nu November nieuwsbrief

November nieuwsbrief

Via deze weg willen we u op de hoogte stellen van acties, medische informatie en eventuele veranderingen binnen de praktijk.

Veranderingen binnen de praktijk

Tandheelkundig specialist

Anna Pijpers is weliswaar per 1 oktober als algemeen dierenarts gestopt bij de praktijk, maar zij zal toch aan de praktijk verbonden blijven voor alle tandheelkundige zorg bij paarden. Op maandag en dinsdag is zij aanwezig voor zowel reguliere controles en behandelingen, als snijtand- en kiesextracties. Anna heeft zich de laatste jaren bij de praktijk al toegelegd op de tandheelkunde en zal zich hier verder in gaan specialiseren. De andere dierenartsen van de praktijk blijven, zoals u gewend bent, de reguliere behandelingen ook uitvoeren.

Mobiele pin! Onze dierenartsen hebben vanaf nu een mobiel pinapparaat mee tijdens de visites, zodat u naast contant afrekenen nu ook gelijk per pin kunt betalen. 

Informatie

Ontwormen! Vergeet niet uw volwassen paard of pony dit najaar standaard te ontwormen met de uitgebreide wormenkuur. In het voorjaar en zomer is mestonderzoek de aangewezen manier om te beslissen of ontwormen nodig is. In het najaar vinden we echter niet altijd eitjes in de mest, terwijl er toch wormen aanwezig zijn in het paard (in een soort winterslaap). Ook lintwormen en horzellarven kunnen we niet goed aantonen met mestonderzoek. Daarom raden we aan om in het najaar eenmalig standaard te ontwormen met de uitgebreide wormenkuur. Vanaf het voorjaar is het weer verstandig mest te brengen voor mestonderzoek. Voor advies over de ontworming van uw veulen of jaarling kunt u het best contact opnemen met de praktijk. 

Is het paspoort afgetekend? Het zal misschien al gevraagd zijn door een van onze dierenartsen; of wij het paspoort van uw paard mogen ‘aftekenen’? Hiermee bedoelen we of we een pagina mogen invullen in het paspoort, wat ervoor zorgt dat uw paard of pony niet meer bestemd is voor humane consumptie in geval van slachting.

Zolang deze pagina niet is ingevuld, wordt een paard als consumptiedier beschouwd en zitten we gebonden aan regels met betrekking tot medicatie. Niet alle medicatie mag dan toegediend worden en u dient als eigenaar een logboek met wachttijden bij te houden. Zodra het paspoort wel is afgetekend mogen wij alle medicatie toedienen en hoeft u als eigenaar hier geen administratie van bij te houden. Het paard mag nog wel geslacht worden, maar zal niet meer voor humane consumptie geschikt zijn. 

Acties

ACTH actie verlengd! De 50% kortingsactie is verlengd t/m eind november. Het laboratorium wil eigenaren tegemoet komen in deze tijden. Hiermee is er ruimte om ook deze maand uw paard nog met korting te laten testen op PPID.