Je bekijkt nu Nieuwsbrief december

Nieuwsbrief december

  • Bericht auteur:
  • Berichtcategorie:Geen categorie

Allereerst willen wij onze nieuwe collega Vicky Korvink aan jullie voorstellen. Een aantal van jullie zullen al kennis hebben gemaakt met haar. Vicky is in juli 2017 afgestudeerd van de Universiteit Gent als paardendierenarts en heeft al meerdere stages bij onze praktijk gelopen. Ze is dus al een bekend gezicht.

Helaas gaat Mirjam van den Berg per 1 januari ons team verruilen voor werk dichter bij huis. Zij zal bij dierenkliniek Meerkerk aan de slag gaan.Haar patiƫnten zullen worden overgedragen aan de andere dierenartsen binnen ons team. We zullen haar missen!

Verder willen we nog wat puntjes onder de aandacht brengen:

Vergeet niet in het najaar je paard of pony te ontwormen! Mestonderzoek is in dit jaargetijde minder betrouwbaar, omdat de larfjes van de rode bloedworm in een soort winterslaap gaan. De wormen leggen geen eitjes (die we dus ook niet vinden met mestonderzoek), maar ze zitten er wel. Ook besmettingen met lintworm of horzellarven zijn niet goed terug te vinden met mestonderzoek. Daarom raden we aan standaard 1 keer per jaar te ontwormen in het najaar met Equest Pramox/Equimax, werkzaam tegen alle bovengenoemde wormen. De rest van het jaar (voorjaar en zomer) is ontwormen op basis van mestonderzoek het beste.

Gezien de positieve reacties op voorgaande lezingen, willen we begin 2018 opnieuw een lezing organiseren. Dit keer zal alles rondom de geboorte van het veulen besproken worden, zodat dit vers in het geheugen zit voor het veulenseizoen weer aanbreekt. Mirjam van den Berg zal zich hiervoor weer even aansluiten bij ons team om een deel van de lezing te geven. Een aparte uitnodiging voor deze lezing zal nog volgen.

Vergeet ook niet om een afspraak te maken voor de gebitsbehandeling van je paard. Dit is de ideale periode om het te doen. Veel paarden moeten hun energie nu uit het hooi gaan halen, wat natuurlijk wel meer kauwen vereist. Dit gaat een stuk beter met een goed gebit.

Tot slot wensen wij al onze klanten alvast prettige feestdagen en een goede jaarwisseling toe!